به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی، شب گذشته طی سخنانی در نشست مدیران مرکز خدمات حوزه با مسئولان درمانی ، پزشکی و بیمه ای استان قم که در سالن جلسات این مرکز در قم برگزار شد، ضمن تبریک ولادت امام حسن مجتبی (ع)، ابراز داشت: بسیار خرسندیم که در ماه مبارک رمضان و در چنین شب فرخنده ای این فرصت به منظور همدلی و تبادل نظر صمیمانه فراهم شد.
وی با بیان این که از جمله خدمات مهم مورد تاکید اسلام، همین فعالیتها ی بهداشتی و درمانی میباشد، گفت: خاستگاه اصلی انقلاب و عقبه فکری اسلام و نظام ، روحانیت بوده است ، ضمن آن که این نهاد مقدس از جمله اصلی ترین شبکهها ی ارتقای فرهنگ دینی به شمار میرود.
رییس مرکز خدمات حوزهها ی علمیه با تاکید بر لزوم ارایه خدمات مناسب به قشر روحانیت، خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته این خدمات آن طور که باید و شاید ارایه نشده و این قشر همواره با محرومیتی مضاعف روبرو بوده است تا این که از 20 سال پیش با عنایت خاصی مقام معظم رهبری و تشکیل این مرکز، خدمات رسانی حداقلی به طلاب و روحانیون با بیمه امام خمینی (ره) شروع شد و به تدریج این خدمات توسعه یافت.
وی با اشاره به این که جامعه هدف ما روحانیون غیرشاغل هستند، افزود: حدود 95 درصد کل روحانیت را افراد غیرشاغل تشکیل میدهند که سابقا مشکلات عدیده خدماتی و درمانی داشتند.
حجت الاسلام و المسلمین ربانی همچنین از حیث جایگاه حقوقی ، مرکز خدمات حوزهها ی علمیه که زیرنظر دفتر مقام معظم رهبری است، بیان داشت: در کنار مدیریت و شورای عالی حوزهها ی علمیه ، این مرکز زیر نظر دفتر رهبری، فعالیتهای خود را انجام میدهد.
وی با اشاره به ترسیم چشم انداز افق آینده فعالیتهای مرکز خدمات حوزه مبتنی بر نگاه علمی، گفت: ما خدمات خود را منحصر به روحانیون نکرده ایم، بلکه خانواده این عزیزان را نیز در نظر گرفتهایم؛ به گونه ای که در حال حاضر، در کل کشور با احتساب روحانیون و افراد تحت پوشش آنها، 450 هزار نفر را شامل میشود که البته سالانه حدود 10 هزار نفر نیز بر این میزان افزوده میگردد.
رییس مرکز خدمات حوزههای علمیه با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن طلاب غیرایرانی و نیز طلاب اهل سنت ایرانی از سوی این مرکز، ابراز داشت: با توجه به این که طلاب و روحانیون از جمله اقشار تاثیرگذار و فرهیخته جامعه هستند که در تبلیغ دینی نقش بی بدیلی ایفا میکنند و به نوعی با فکر و ذهن و اعتقاد مردم در ارتباط هستند، لذا این توقع وجود دارد که دست کم مانند دیگر اقشار جامعه از خدمات بیمه ای و درمانی برخوردار باشند.
وی افزود: در حالی که امروزه استاد دانشگاه از امکانات و تسهیلات خوبی بهره مند است، اما درباره یک استاد حوزه این گونه نیست؛ البته ما به عزت نفس و مناعت طبع روحانیت افتخار میکنیم، اما در عین حال نسبت به بهبود این وضعیت ، مسئولیت هم داریم.
حجت الاسلام و المسلمین ربانی همچنین با بیان این که روحانیت نقش اصلی را در حفظ استقلال و کیان نظام اسلامی ایفا میکند، گفت: ما تلاش میکنیم که حداقلهای حقوق شهروندی برای طلاب و روحانیون در نظر گرفته شود.
وی بر لزوم توجه به مسایلی همچون پیشگیری، مددکاری و نیز رشد و توسعه بخش بهداشتی طلاب و روحانیون تاکید کرد و افزود: ما از شما عزیزان میخواهیم که در امر خدمت رسانی به طلاب و روحانیون ، طرف حساب خود را امام زمان (ع) بدانید چرا که حوزویان ، سربازان حضرت (عج) میباشند.
نظر شما